הדירה של הזוג הכי עסוק בעולם

הנכס: דירת 4 חדרים במרכז תל אביב

שכירות/ בעלות: שכירות

הלקוחות: זוג + 2

המסלול: ליווי מלא (לחלל ציבורי וחדר שינה)

צילום: סיגל סבן

 

סיפור על זוג שפנו אליי עם בקשה לא שגרתית, ולא רק בגלל התקציב המצומצם: הם הדגישו שהם מאוד עמוסים בעבודות תובעניות ושהם מעוניינים להפקיד בידי המעצבת כרטיס אשראי, מפתחות ואת כל השיקולים הנוגעים לחלוקת התקציב ולעיצוב ושמשם תסתדר בעצמה.

ואכן, הנוכחות של בני הבית בתהליך הייתה מינימלית. יש לי ניסיון רב בעבודה עם אנשים עסוקים, לרוב המעורבות שלהם מסתכמת בהתייעצויות בווטסאפ. כאן אפילו את זה לא היה. בני הזוג הבהירו לי שהם סומכים עליי וקיבלתי החלטות לבד. המעורבות שלהם נדרשה רק במקרים בהם מצאתי רהיטים באתרי יד שנייה, והם נשלחו לאסוף אותם בלי לשאול יותר מדי שאלות, ותודה לאל שהם סמכו אליי מספיק כדי למלא אחר ההוראות הפשוטות שהייתי נותנת להם לעתים רחוקות בלבד.

יש לא מעט דרכים להתגבר על המכשולים הרבים שמביא איתו תהליך עיצוב של דירה שכורה. בראש ובראשונה אני מציעה לחלק את התקציב כך שרוב רובו יוקדש לעיצוב שיתנייד עם הדיירים הלאה לדירה הבאה, בכלל זה טקסטיל, ריהוט, תאורה, אמנות ועוד. שנית, יש דרכים להתגבר על בעיות תאורה מבלי לחצוב בקיר ובתקרה, מבלי לערב את בעלי הבית ומבלי להיכנס להוצאה בלתי צפויה. בדירה האמורה הוספנו מנורה מעל פינת האוכל, כשנקודת החשמל הקרובה לא הייתה ממוקמת במקום הנכון. כדי לפתור באלגנטיות ובזול את העניין, לכן, בעת רכישת המנורה ביקשתי שיוסיפו לי מטר שרשרת ואותה תלינו באופן שאף מוסיף עניין.

 

שינוי משמעותי שאינו יכול לנדוד עם בני הבית לדירה הבאה בכל זאת נעשה כאן, על אף המגבלה התקציבית והוא חיפוי פרקט למינציה. כאן נפלה החלטה לא שגרתית לדירות שכורות והיא להשקיע בפרקט בחלל הציבורי. את ההחלטה קיבלנו אחרי מחשבה שהמשפחה תבלה בדירה הזו לפחות חמש שנים (כך לפי החוזה שנחתם עם בעלי הבית) וכי השדרוג יהיה משמעותי מאחר והרצפה הישנה נראתה ממש לא טוב. חיפוי בפרקט תפס אמנם 30% מהתקציב, אבל הוא מוסיף הרבה חמימות ואופי לכל החלל. את הקיצוץ ערכנו במקום אחר – הורדתי את בני הבית מהרעיון של קניית פינת אוכל חדשה, ובמקום זה מצאתי באינטרנט שולחן מקסים למסירה, צבענו אותו בלבן וצירפתי אליו כסאות בצבע ירוק רענן חדשים שרכשתי במבצע. גם את הארגז למשחקים מצאתי באחד מלוחות יד שנייה וצירפתי לו מזרן מרופד כדי לשדרג את המראה ה"עייף" שלו. שילבתי טפט בסגנון טרופי בצבעוניות של אפור-לבן שהיה במבצע חיסול באתר אינטרנט בחו"ל וגם בפרינטים שנרכשו באתרים אמנות ועיצוב שונים בחו"ל.

ליקטתי ושילבתי אקססוריז נוספים דוגמת השטיח האתני והצבעוני, מתלה לעציצים בחנות של גלי ליבנה ברמת השרון, כריות נוי שמחברות את השטיח, הפרינטים והטפט.

מעל הספה, שהייתה כבר בבית (בנוסף למזנון ולשולחן שנרכשו שניה לפני שנקראתי לפגישת יעוץ דחופה), מדף מסוגנן במראה מתוחכם, שמתחבר היטב לצבעוניות העץ של הפרקט, של המזנון, של שולחן הקפה ושל הארגז והצבנו עליו עציצים ואביזרי נוי. הקיר שממול נצבע בצבע ירקרק רגוע המוסיף עוד מימד של עומק לחדר הציבורי המשותף.

 

ככה, סוג של בהפתעה, קיבלה המשפחה המקסימה הזו בית מעוצב ללא כל מעורבות מצדם, אבל למזלי – לשביעות רצונם המלאה. מדובר בלקוחות שהפנו אליי בהמשך לקוחות רבים ומשובחים.

רוצות לקרוא עוד על התהליך? מוזמנות לעיין בראיון המצוין הזה עם יוליה פריליק-ניב ל-WALLA.

 

 

Up