מקום מיוחד בלב
הנכס: דירת 4 חדרים בלב תל אביב
שכירות / בעלות: בעלות טריה
הלקוחות: זוג
המסלול: ליווי מלא
צילום: אורית ארנון
הפעם מדובר בזוג שקצת יותר קנאי לפרטיות שלו מהרגיל, ולכן עם כבוד רב לעובדה זו, ובכל זאת עם הרצון התמידי שלי לספר ולחלוק – אספר לכם על הזוג המופלא הזה, שפנו אליי רגע לפני טירוף אוגוסט ולאחר שרכשו דירה מטריפה באזור הכי אהוב עליי בתל אביב – הלב, עם מרפסת שמשקיפה לרחוב שינקין.
עד לנקודה הזו גר הזוג מרחק יריקה משם – אך בשכירות, עם רהיטי איקאה מיושנים ולא בתנאים מפנקים במיוחד.
ופתאום, מצאו עצמם עוברים לדירה "של גדולים" בתכנונו האדריכלי המעולה של אלון גולדמן, קיבלו אותה ממשפחה שחיה בתפוצות והדירה שימשה אותם כמעין מלון – כל החדרים נראו בדיוק אותו דבר, אותן מיטות, אותן שידות, אותם וילונות. התאורה רובה לבנה. הקווים מאוד מודרניים ונטולי אפיון של דיירי קבע. הזוג אכן לא ידע לשים אצבע על מה חסר להם בדירה אבל משהו חסר להם ואני זיהיתי בקלות מה – האופי שלהם, שקשה לפספס בשיחה קצרה עמם, לא ניכר משום פינה בדירה בעיצובה הנוכחי.
הם היו צריכים מישהי שתנער קצת את כל הסדר והנקיון ותסייע להם לצרף את המרכיבים השונים מחדש באופן המותאם לאורחות חייהם.
האתגר המשמעותי ביותר של הדירה היה ללא ספק גודלה – אמנם מדובר בארבעה חדרים, אך במהותה מדובר בדירת שלושה חדרים שתכנונה המחודש והוספת החדר הניבו חדרים לא סטנדרטיים במבנה ובגודל שלהם, ועם זה צריך לנצח – כי אחרי הכל זו הקרבה ראויה לחדר נוסף.
בהתחלה בני הזוג קצת היססו לוותר על גופי תאורה ופריטי עץ מאוד יקרים, לבנים וקרים לטובת פריטים חמים ומותאמים אישית לצורכיהם. בנוסף, שינינו את התפקידים של החדרים השונים כך שכל חדר ימלא פונקציה שונה בהתאם לגודלו, למיקומו בבית ולאור שמגיע אליו מהחלון.
עלות השיפוץ בדירה, הנמצאת בסמוך לרחוב שינקין בתל אביב, הייתה כמה עשרות אלפי שקלים, כולל עבודות חשמל והתקנה, התקנת טפטים בחדרים, תאורה בכל הבית, רהיטים חדשים, יצירות אמנות, פריטי טקסטיל, עבודת גננות, צבע, תכנון נגרות ומסגרות.
בכניסה לבית נמצא הסלון רחב הידיים. קיר הסלון הסמוך לכניסה חופה בטפט דרמטי מ- Miss Print. המראה שתלויה על הקיר והשידה שניצבת לידו נקנו בשוק הפשפשים. הספה והשולחן בסלון הם יד שניה.
על אף ובגלל המראה הנקי והמודרני של הבית – את יום הליווי הראשון ביצענו בשוק הפשפשים, ושם בחרנו פריטים מלאי נשמה שיש רק אחד ויחיד מסוגם – כמו שטיח סלון, שהיה הפריט המשותף שקנינו יחד, ושני בני הזוג הודו שמעולם לא היו מזיזים מבטם לכיוונו אילולא עודדתי אותם לבחון אותו ולדמיין את המצרף של החלל איתו. לאחר יום הליווי הראשון הכיוון התברר ויכולנו לגשת למשימות העבדות: אחסון!
את הספריה האימתנית והמהודרת תכננו ב-ITEMS על פי שרטוט שלי שהפך בין רגע להדמיה ממוחשבת ותוך חודשיים מרגע השרבוטין נעמדה לה בסלון כתכשיט שקשה להתעלם ממנו – בקווים נקיים ושילוב צבעים הרמוני ומכילה הררים על הררים של ספרים, מוצרי חשמל, משחקי קופסה, אלכוהול ומה לא. מה שנקרא – סגרה לנו פינה.
עוד ניצבים בסלון מקרר יינות ושתי כורסאות משנות ה-50 שרופדו בבד תכלת. אחת הכריות על הספה עשויה מאותו בד.
הטלוויזיה ומערכות המדיה משולבות במחיצת עץ המפרידה בין הסלון למטבח, שנותר לבן ומודרני. פינת האוכל נמצאת בקצה הסלון. גם היא לבנה ומודרנית, עשויה מקוריאן ומעליה תלויה מנורה דרמטית מקני פליז מתכווננים. צמודה אליה מרפסת קטנה ומוארת.
חדר שינה
חדר השינה מאוד קטן ולארונות הקיר יש דלתות נפתחות. כדי לשמור על סדר בשטח מוגבל הוצב סולם לבן יפהפה לבגדים ומתלה מקסים של שלומית אופיר לשרשרות. החדר מעוצב בצבעים שקטים בכוונה ומתוך גישה עיצובית שחוזרת ברבים מעיצוביי, והוא שחדר השינה הוא הבמה למחשבות של סוף היום – בהן יש מספיק רעש וצבע גם כך. אחד הקירות מחופה בטפט עם הדפס עלים בצבעים בהירים. המנורות לצד המיטה ושידות הלילה וגם פריטי הטקסטיל צבועים בלבן. מנורת התקרה עשויה ממתכת שחורה ונקנתה במחסני תאורה. את המיטה הביאו בני הזוג מהדירה הקודמת ומשום אלרגיה עקרונית לניקל, החלפתי את רגלי הניקל הקרות ברגלי עץ בצבע צהוב – נקודות צבע בודדות בחדר המינימליסטי. לרגלי המיטה מונח שטיח משוק הפשפשים גם הוא.
חדר העבודה
אחת ההחלטות הראשונות שקיבלנו, עוד לפני שדנו בתאריך קבלת מפתח, הייתה לחפות את קיר חדר העבודה בשעם ובאופן כללי – להתפרע בחדר הזה. התוצר אכן חדר "מופרע" בדרכו ההומוריסטית והצבעונית, אני פינת העבודה הבאנו מדירתם השכורה של הזוג ואת שידת הצד מבית סבא. למנורה בחדר הזה יש קטע מגניב בטירוף – כשהיא כבויה היא צהובה וכשהיא דלוקה היא חצי צהובה חצי לבנה. בתוך כל הטירוף והצבעים, יש משהו מאוד הרמוני ונעים בחדר הזה והוא מפוצץ השראה שנעים ונח להתרכז ולספוג ממנה עוד ועוד.
חדר בונוס – חדר אורחים עם פוטנציאל
מדובר בחדר שלא נכנס כלל להצעה הראשונית שלי עבור עבודתי, אולם תוך כדי התהליך, שעבר בנעימים, בתקתקול ובסינרגיה – החליט הזוג להוסיף גם אותו לפרויקט, וזה יצא נפלא כי החדר הזה משדר את הנחת והמנוחה של סוף הפרויקט. יש משהו בחדר הזה, באור שלו, בספה הנפתחת הסופר נוחה שרכשנו עבורו – שהוא בעל השפעה מדיטטיבית על כל מי שנכנס אליו. הרמוניה, שקט ועדיין – ימבה סטייל.
כשחושבות על זה, מרבית העבודה, למעט הספרייה שהגיעה מאוחר יותר, נעשתה בשבועיים. העבודה עם הדיירים הייתה מן הממוקדות, היעילות והמתוכננות שהיו לי בזכות הגמישות המחשבתית של הדיירים והאמון המלא שנתנו בי, בתהליך ובאנשי המקצוע המצוינים שהבאתי איתי. כשהחזון העיצובי מגובש היטב הרבה יותר קל לגשת למציאות שמזמנים לנו החיים – דרך לוחות יד שנייה או 'ירושות' מדיירים קודמים". הדירה של הזוג היא ערבוב של ישן וחדש – תוך שמירה על קו נקי והרמוני, ואני נהנית לראות את הדיירים מעלים תמונות שבו הם מתענגים על כל זווית יפה שלו יומם וליל לאינסטגראם שלהם 🙂